Србија и Балкан

Пуцњава у гимназији у Санском Мосту: Убијени директор, професорка и секретарица, ђаци били у школи

Помоћни радник Мехмед Вукалић ушао је наоружан у гимназију где је циљано тражио одређене људе - Разматра се одлагање почетка школске године
Пуцњава у гимназији у Санском Мосту: Убијени директор, професорка и секретарица, ђаци били у школиGetty © Royalty-free

Три особе убијене су данас у пуцњави која се догодила у просторијама гимназије у Санском Мосту, потврђено је за РТРС из Министарства унутрашњих послова УСК.

Према изјавама очевидаца, помоћни радник Мехмед Вукалић ушао је наоружан у гимназију где је циљано тражио одређене људе и пуцао у директора гимназије Нијаза Халиловића, професорку енглеског Гордану Ниџан и секретарицу Нисвету Кљунић.

Директор Управе полиције Унско-санског кантона Амел Козлица изјавио је да је у просторијама Опште Гимназије у овом месту јутрос у 10.06 сати догодило троструко убиство, а да је починилац након тога покушао да одузме живот и себи и притом задобио тешке повреде.

Козлица је рекао да је злочин почињен аутоматском пушком, а да ће мотиви овог троструког убиства бити утврђени криминалистичком обрадом.

Он је објаснио да оружје у зграду није унето видно и да је у гимназији у тренутку убистава било ученика. Није, међутим, ни потврдио ни негирао да ли су ученици били у близини просторије у којој су се догодила убиства.

"Поправни испити су у току, био је одређени број ученика у школи, то су две засебне зграде, односно школе, које су спојене и омогућен је пролазак из једне у другу", навео је Козлица.

Аднад Хабибија, министар унутрашњих послова УСК новинарима је рекао да је ово "црни дан за овај кантон".

"Сви смо у шоку, неверици да се овако нешто могло догодити у Санском Мосту, који је мирна средина. Али, грађани не треба да буду узнемирени, ово је један изоловани случај који је завршио трагично", рекао је Хабибија.

Денис Османагић, министар образовања, културе, науке и спорта УСК истакао је да је трагедија у Санском Мосту све погодила, те да ће министарство пружити сву неопходну подршку породицама.

"Сутра ћемо одредити да ли ћемо школску годину пролонгирати или ћемо кренути нормално", навео је Османагић.

Нападач има прострелну рану грудног коша

Вукалић има прострелну рану грудног коша и у плану је оперативни захват, речено је Срни у УКЦ-у.

Пацијент је довезен у Ургентни центар свестан.

Из УКЦ-а су истакли да су све даље прогнозе крајње преурањене.

Мотив пуцњаве

Мотив су наводно одређене несугласице које су раније постојале јер су људи који су упуцани били део комисије која је суспендовала Вукалића.

На лицу места се окупио велики број професора који су у стању шока, јер су многи и сами присуствовали пуцњави.

image