Србија и Балкан

Ховенијер поново опомиње Куртија: Потези Приштине утичу на партнерство "Косова" и САД

Амерички изасланик упутио апел Приштини да се врати конструктивном дијалогу и сарадњи са САД и другим међународним партнерима
Ховенијер поново опомиње Куртија: Потези Приштине утичу на партнерство "Косова" и САД© Erkin Keci/Anadolu

Амерички амбасадор у Приштини Џефри Ховенијер је изјавио да једнострани потези које повлачи влада Аљбина Куртија утичу на квалитет односа и партнерство између "Косова" и САД, преноси "Економија онлајн".

Он је упутио апел Приштини да се врати конструктивном дијалогу и сарадњи са САД и другим међународним партнерима.

"Многи од вас су у медијима видели извештај о разликама између САД и других чланица међународне заједнице са ладом Косова, изазване акцијама које води влада премијера Куртија. Суочавамо се са неким изазовима са актуелном владом Косова који су утицали на квалитет нашег партнерства. Како је раније рекао заменик Стејт департмента, америчка влада се нада да ће се лада Косова вратити блиском и конструктивном ангажману са САД, ЕУ, Натоом и другим међународним партнерима Косова", рекао је Ховенијер.

Ховенијер је претходно рекао да САД верују да ово није време да се мост поново отвори за саобраћај јер је то део дијалога уз посредовање ЕУ, додавши да је од Приштине тражено да то не учине, и да се том захтеву захтеву придружиле и земље Квинте.

image