Србија и Балкан

У Сарајеву нападнуто возило министра Ненада Нешића

Непознати возач пресекао је путању кретања возила министра, упркос јасним упозорењима и наређењима овлашћених лица, наводи се у саопштењу Министарства безбедности БиХ
У Сарајеву нападнуто возило министра Ненада Нешића© European Commission/Wikipedia

После јучерашњих претећих порука које су стигле на адресе службеника Владе Републике Српске, данас је нападнуто возило у којем се налазио министар безбедности БиХ Ненад Нешић.

Инцидент се догодио у Сарајеву, када је други аутомобил пресрео министрово возило.

У саопштењу Министарства безбедности БиХ наводи се да је мета напада био Нешић.

"Непознати возач пресекао је путању кретања возила министра, упркос јасним упозорењима и наређењима овлашћених лица. Након што је нападач спречен у првом покушају, он је из траке супротног смера покушао да заустави возила министра Нешића и његовог обезбеђења", пише у саопштењу.

Министарство безбедности БиХ најоштрије осуђује овај инцидент и очекује да надлежни органи хитно истраже случај и предузму све неопходне мере како би се осигурала безбедност министра, али и свих грађана.

Пре месец дана министар безбедности у Савету министара БиХ Ненад Нешић и шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић добили су претње смрћу, које су објавили на друштвеним мрежама и поручили да "истина никада неће бити заустављена" и да се "Срби никада неће повиновати".

"Теби и оној Вулићки влахињи што се правите да сте из Сарајева ускоро ће Алах досудити. Џаба вуцарате гориле и блиндирана аута од ножа и клања нико побегао није", пише у поруци коју ју је Нешић објавио на Инстаграму.

Порука је адресирана на "Вијеће Министара БиХ, На руке министра несигурности". 

Министарство безбедности у Савету министара саопштило је тада да предузима све потребне мере да би осигурало безбедност Нешићу и Вулићевој.

image