Србија и Балкан

Ковачевић: Индикативно је што је Нешић угрожен баш у Сарајеву

Да ли је ово порука свима нама из Републике Српске да у Сарајеву нисмо безбедни, упитао је Ковачевић
Ковачевић: Индикативно је што је Нешић угрожен баш у Сарајеву© Samir Jordamovic/Anadolu Agency via Getty Images)

Индикативно је то што је неко баш у Сарајеву покушао да угрози безбедност министра безбедности у Савету министара Ненада Нешића, оценио је делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић.

"Као заменик председавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбедности Парламентарне скупштине БиХ предложићу да отворимо то питање. Да ли је ово порука свима нама из Републике Српске да у Сарајеву нисмо безбедни", упитао је Ковачевић за РТРС.

Безбедност министра Нешића јуче је била угрожена када је један аутомобил покушавао да пресече пут возилу у којем се налазио и тако изазове удес.

Говорећи о јучерашњем троструком убиству у Гимназији у Санском Мосту, Ковачевић је рекао да се масовни злочини, нажалост, дешавају широм региона, Европе и света, а сада и код нас и да читаво друштво мора да ради на психолошкој подршци и проналаску адекватног одговора на овакве ситуације.

Домар Гимназије у Санском Мосту јуче је убио директора школе, наставницу енглеског језика и секретарицу, а потом је покушао да изврши самоубиство. Он је пребачен у УКЦ Републике Српске, где је оперисан.

image