Србија и Балкан

Преврнуо се чамац на Дрини са мигрантима: Пронађено пет тела, наставља се потрага

У Полицијској управи Зворник Срни је речено да је полиција задржала 14 миграната за које је утврђено да су из Марока, а који су једним од чамаца кријумчарени Дрином код Братунца, док се други чамац преврнуо
Преврнуо се чамац на Дрини са мигрантима: Пронађено пет тела, наставља се потрага© FOTO TANJUG/ BRANKO LUKIĆ

Тела седам особа су до сада извучена из реке Дрине, након што се јутрос преврнуо чамац са мигрантима, који је плови из Србије ка Босни и Херцеговини, сазнаје Танјуг.

Рониоци и жандармерија пронашли су тела шест мушкараца и једне жене. Шест тела извађено је из Дрине на територији Србије, док је једно тело вода однела на територију БиХ.

Према првим информацијама у чамцу је било 25 особа, а, како је раније изјавио директор Управе цивилне заштите Републике Српске Борис Трнинић, 15 миграната је изашло на обалу.

Трнинић је додао је да су на захтев Општине Братунац на терен изашле ватрогасно-спасилачке јединице из Братунца тима Републичке управе цивилне заштите за спашавање на води.

"На терену су до сада пронађена три тела која ће преузети полиција, која ће и даље вршити увиђај", истакао је Трнинић и додао да тим Републичке управе цивилне заштите за спашавање на води иде у даљу потрагу са два чамца са посадом.

У Полицијској управи Зворник Срни је речено да је полиција задржала 14 миграната за које је утврђено да су из Марока, а који су једним од чамаца кријумчарени Дрином код Братунца, док се други чамац преврнуо.

Овај случај Гранична полиција пријавила је полицији јутрос у 5.20 часова.

Претпоставља се да су чамци са мигрантима кренули преко Дрине из места Дрлаче око 12 километара од Љубовије.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да се у току ноћи на Дрини преврнуо чамац са ирегуларним мигрантима, који су из Србије покушали да пређу реку, као и да је у току интензивна потрага за несталим мигрантима.

"Јутрос, око 5 сати, Граничној полицији Љубовија пријављено је од стране Граничних органа БиХ, као и од једног мештанина, да се током ноћи на Дрини преврнуо чамац са ирегуларним мигрантима, који су из Србије покушали да пређу реку између места Дрлача у општини Љубовија и Орлице у општини Зворник", рекао је он.

Према речима ирегуларних миграната који су дошли до обале, у чамцу је било око 25 особа, а полиција и ватрогасци-спасиоци затекли су на обали 18 особа од којих је троје деце.

Одмах по пријави, на лице места упућени су припадници полиције и Сектора за ванредне ситуације и тренутно се интензивно претражује река и приобаље, саопштио је МУП.

Осим припадника Полицијске станице Љубовија и Сектора за ванредне ситуације, у претрази учествују и припадници Станице граничне полиције Љубовија и Регионалног центра граничне полиције према БиХ, а очекује се и долазак припадника Ронилачке јединице Жандармерије МУП Србије у циљу проналаска осталих ирегуларних миграната,” изјавио је министар Дачић.

image