Обдукција показала: Нападач из села Зови До није мигрант

Мушкарац је исламске вероисповести, потврђено је обдукцијом

Oбдукцијом нападача из села Зови До код Невесиња откривено је да човек који је отворио ватру у овом насељу није мигрант и да је реч о особи исламске вероисповести, изјавио је доктор Дражен Дамјанук, специјалиста судске медицине.

Утврђено је да нападач нема физичких особености које би указивале на то да је реч о мигранту, већ је највероватније реч о лицу које потиче са ових простора и могуће је да муслиманске вероисповијести, прецизирао је Срни портпарол Окружног јавног тужилаштва у Требињу Срђан Вукановић. Према његовим речима, анализом отисака са прстију провериће се о коме је реч, преноси "Глас Српске".

Дамјанук није могао да потврди да ли је реч о особи са подручја Горажда, као што су неки медији објавили, али је навео да је реч о човеку између 30 и 40 година. На његовом телу су, након обдукције, како преноси РТРС, пронађене вишеструке прострелне ране.

Медији су у први мах пренели да је невесињском селу Зови До, засеок Пирагићи, мигрант заузео напуштену кућу одакле је пуцао из највероватније, аутоматске пушке и пушке М-48, и бацио две бомбе на мештане и полицију.

Начелник Полицијске управе Требиње Синиша Лакета рекао је након пуцњаве да не може да потврди да је реч о мигранту све док не буде завршен увиђај.

"У тренутку када је дошло до размене ватре лице је отворило врата куће и уз повике 'Алаху екбер' пуцало на полицију након чега је лишен живота", казао је Лакета, а пренео РТС.