Србија и Балкан

Даница Грујичић: Нема разлога да не верујем струци

Бивша министарка здравља истакла је да јој је, као лекару, увек далеко важније здравље становништва него било који профит
Даница Грујичић: Нема разлога да не верујем струци© L.L./ATAImages

Доскорашња министарка здравља Даница Грујичић изјавила је да је већина стручних људи које зна против рудника литијума и да она нема разлог да им не верује.

"С друге стране, слажем се са деканом Рударско-геолошког факултета у Београду (Биљаном Аболмасовом) да ставове и оних 'за' и оних 'против' треба супротставити. Струка мора на крају да се сложи шта нам је чинити", рекла је Грујичићева, садашња помоћница директора Клинике за неурохирургију, у интервјуу за недељник НИН.

Истакла је да јој је, као лекару, увек далеко важније здравље становништва него било који профит.

"У овом тренутку сматрам да је неповерење људи у институције државе главни разлог што се протестује због рудника литијума. Не верују да ће институције које су задужене за контролу имати капацитет да ту контролу и спроводе онако како треба. С обзиром на стање у друштву и државној управи, није ми нелогично што више никоме не верују", констатовала је она.

Подсетила је да је, када су је први пут питали о литијуму, рекла да је важно да то не буде политичко препуцавање из различитих разлога, већ да држава мора да омогући независним стручњацима да објективно сагледају ситуацију.

image