Даница Грујичић: Нема разлога да не верујем струци

Бивша министарка здравља истакла је да јој је, као лекару, увек далеко важније здравље становништва него било који профит

Доскорашња министарка здравља Даница Грујичић изјавила је да је већина стручних људи које зна против рудника литијума и да она нема разлог да им не верује.

"С друге стране, слажем се са деканом Рударско-геолошког факултета у Београду (Биљаном Аболмасовом) да ставове и оних 'за' и оних 'против' треба супротставити. Струка мора на крају да се сложи шта нам је чинити", рекла је Грујичићева, садашња помоћница директора Клинике за неурохирургију, у интервјуу за недељник НИН.

Истакла је да јој је, као лекару, увек далеко важније здравље становништва него било који профит.

"У овом тренутку сматрам да је неповерење људи у институције државе главни разлог што се протестује због рудника литијума. Не верују да ће институције које су задужене за контролу имати капацитет да ту контролу и спроводе онако како треба. С обзиром на стање у друштву и државној управи, није ми нелогично што више никоме не верују", констатовала је она.

Подсетила је да је, када су је први пут питали о литијуму, рекла да је важно да то не буде политичко препуцавање из различитих разлога, већ да држава мора да омогући независним стручњацима да објективно сагледају ситуацију.