Србија и Балкан

Спајић: Задовољан сам радом владе и скупштине, позивам Милатовића да буде ажурнији

Црногорски премијер је рекао да су у Влади потпуно зачуђени реакцијама шефа државе враћањем неких од закона који нису спорни
Спајић: Задовољан сам радом владе и скупштине, позивам Милатовића да буде ажурнијиGetty © Sean Gallup

Црногорски премијер Милојко Спајић позвао је председника државе Јакова Милатовића да, како је казао, не опструира рад институција и да буде ажурнији.

Спајић је на конференцији за новинаре у Влади Црне Горе рекао да је изузетно задовољан досадашњим радом Скупштине и извршне власти.

"Јако сам задовољан сарадњом владе и скупштине. Можда неке ствари могу брже да иду, али поштујемо и разумемо скупштину и њихову динамику и њихова правила", рекао је Спајић јуче новинарима.

Одговарајући на питање да ли мисли да Милатовић компликује законска решења, Спајић је рекао да су потпуно зачуђени реакцијама шефа државе враћањем неких од закона који нису спорни.

"То ће имати неке значајне последице и доводе нас у позицију да морамо да видимо да ли ћемо школску годину почети на време. Потпуно беспотребно", рекао је црногорски премијер.

Он је додао да мисли да је то на фону привлачења медијске пажње или неке кампање која предстоји у будућности.

"Једноставно нам је несхватљиво зашто се то ради и позивамо председника да не опструира рад и позивамо га да буде ажурнији", казао је Спајић, пренели су подгорички медији.

image