Вучић са Додиком: Веома добар разговор, доминирале економске теме

Посебну пажњу, председник Додик и ја посветили смо инфраструктурном, путном, железничком и енергетском повезивању Србије и Српске, рекао је председник Србије

Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са председником Републике Српске Милорадом Додиком о свим важним питањима, а доминантне су биле економске теме.

"Веома добар разговор са председником Републике Српске Милорадом Додиком. На састанку су доминирале економске теме, али смо извршили заједничку анализу глобалних и регионалних питања", написао је Вучић на Инстаграму.

Састанку је присуствовао и потпредседник владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

"Те је једна тема била и борба против илегалних миграција. Посебну пажњу, председник Додик и ја посветили смо инфраструктурном, путном, железничком и енергетском повезивању Србије и Српске", додао је председник.

Додик је на друштвеној мрежи Икс написао да је са Вучићем имао добар и свеобухватан разговор о сарадњи Српске и Србије, као и да су реализација инфраструктурних пројеката, од којих је најзначајнији повезивање ауто-путем, као и железницом, те активности на заједничким енергетским пројектима, биле теме састанка.

"Разговарали смо и о актуелним политичким дешавањима у свету и регији. Једна од тема са министром унутрашњих послова Србије Ивицом Дачићем, који је присуствовао састанку, био је проблем миграната", истакао је председник Републике Српске.