Директор ЦИА у Приштини: "Јесте ли с нама или против нас"?

Много се порука учитава посети Вилијама Бернса лажној држави

Директор ЦИА Вилијам Бернс, тренутно борави у Приштини где се, након јучерашњег састанка са председницом привремених институција Вјосом Османи, јутрос састао и са премијером "Косова" Аљбином Куртијем, али и представником такозване Косовске обавештајне агенцције Петритом Ајетијем.

Приштински медији наглашавају да је Бернс стигао у Приштину у тренутку напетости између тамошњих власти и земаља Квинте, нарочито након најава о отварању моста на Ибру.

Долазак овако важног члана Бајденовог кабинета, а уз то и директора Централне обавештајне агенције приштински званичници поздрављају као долазак Божић Бате, поготово с обзиром на то да је, због подизања тензија на Космету, Европска унија Куртијев режим казнила одређеним мерама, међу којима је и неодржавање састанака на високом нивоу.

"Данашња посета шефа ЦИА Вилијама Бернса Косову је историјска и стратешка – не само да доказује да се Америка враћа на Балкан, већ и да ће заштитити државу Косово какву смо заједно створили", оцењује бивши главни преговарач Приштине у дијалогу са Србијом Едита Тахири.

Бивши министар спољних послова лажне државе Петрит Сељими такође оцењује као значајну Бернсову посету.

Према његовим речима, порука коју ће Бернс упутити тамошњем режиму, неће бити у форми молбе, већ питања.

"Наравно, свако негде каже молим и хвала, и можда користи реч молим, али ова порука неће бити молба, порука ће бити питање: 'Јесте ли са нама или против нас?'. Врло једноставно, Косово је је у веома збуњујућој фази", рекао је Сељими.