Србија и Балкан

Гујон: Формираћемо тимове који ће се бавити реаговањем на лажне вести о Србији

Гујон је истакао да је председник Србије Александар Вучић изнео податак да је у последњих 25 месеци објављено више од 10.000 текстова са лажним вестима и додао да је задатак канцеларија коју предводи да се бави реаговањем на такве текстове у страним медијима
Гујон: Формираћемо тимове који ће се бавити реаговањем на лажне вести о Србији© Antonio Ahel/ATAImages

Директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију Арно Гујон изјавио је данас да ће та канцеларија формирати тимове који ће у складу са законским прописима Србије и законском регулативом пратити медије на страним језицима и испратити све што се њима објављује о Србији, српском народу, Влади и председнику Србије као и о историји на Балкану.

"На сваку лаж ће тимови одговорити демантијем, и ауторским текстовима, али ће имати и проактивно деловање ради пласирања објективних и позивитних вести о нашој земљи", рекао је Гујон за РТС.

Гујон је истакао да је председник Србије Александар Вучић изнео податак да је у последњих 25 месеци објављено више од 10.000 текстова са лажним вестима и додао да је задатак канцеларија коју предводи да се бави реаговањем на такве текстове у страним медијима.

Према његовим речима све ће бити веома мерљиво и да ће знати колико чланака је објављено, колико демантија, колико писама је послато уредницима, али и директорима публикација у страним земљама и колико састанака је одржано.

"Податак је, да је у претходних седам месеци уложено преко 78 милиона евра у део невладиног сектора који има антидржавне ставове, можете да замислите онда колико је потребно у тим земљама, одакле тај новац долази, да ми радимо, како бисмо нешто променили", рекао је Гујон.

image