Србија и Балкан

Пожар у фабрици у Лесковцу заокружен са свих страна: Данас резултати о загађености ваздуха

Недалеко од пожаришта постављен је апарат за мерење загађености ваздуха у Лесковцу како би се утврдило колико дим и исипарења могу штетно утицати на здравље људи
Пожар у фабрици у Лесковцу заокружен са свих страна: Данас резултати о загађености ваздуха© FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Пожар који је јуче избио у магацину фабрике за производњу боја, лакова и сличних премаза "Невена Колор" у Лесковцу заокружен је са свих страна, саопштио је синоћ МУП и навео да су ватрогасци спречили ширење пожара на суседне објекте, производне погоне и магацине.

Пожар који је избио јуче у 16.56 часова захватио је три магацина површине око 4.000 метара квадратних.

На гашењу пожара ангажована су 54 ватрогасца-спасиоца са 20 возила из ВСЈ Лесковца, Власотинца, Лебана, Ниша, Врања, Јагодине, Прокупља, Крагујевца и Панчева, као и припадници Добровољног ватрогасног друштва Лесковац.

Недалеко од пожаришта постављен је апарат за мерење загађености ваздуха у Лесковцу како би се утврдило колико дим и испарења могу штетно утицати на здравље људи.

Резултати мерења загађености очекују се током дана. 

Током јучерашње интервенције три ватрогасца-спасиоца су дехидрирала, а након указане медицинске помоћи од стране Дома здравља у овом граду, они се добро осећају.

Логистичку подршку припадницима Сектора за ванредне ситуације МУП све време су пружале и градске службе Града Лесковца и општине Власотинце са својим комуналним јавним предузећима.

Све време Градски завод за јавно здравље прати ситуацију и врши мерења квалитета ваздуха периодично у интервалима од 2 до 3 сата, навео је МУП.

image