Србија и Балкан

Вулићева за "Руску газету": Забрана УПЦ је пораз демократије

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Огњен Вукојевић подсетио је и на скрнављење хришћанства на отварању Олимпијских игара у Паризу када је исмевана "Тајна вечера", оценивши да је то била "демонстрација снаге секте сатаниста који желе да владају светом"
Вулићева за "Руску газету": Забрана УПЦ је пораз демократијеGetty © Royalty-free

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић оценила је да је усвајање закона у Украјини који омогућава забрану канонске Украјинске православне цркве пораз демократије и крик очаја.

"Отворене намере (Кијева) да се прекину везе са Руском православном црквом, показале су моћ, јединство и снагу које православци проналазе уједињавањем око цркве", рекла је Вулићева за "Руску газету".

Она је навела да је Српска православна црква у време Првог и Другог светског рата била забрањивана и прогањана, али да је то било узалудно, јер Срби данас постоје, поштују, верују и воле онако како православље налаже

"Опраштамо другима, не осуђујемо и идемо напред са вером у Бога. Нема јачег закона љубави и вере и непоколебљивости православних народа", рекла је Вулићева.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Огњен Вукојевић рекао је да је српски народ забринут због прогона Украјинске православне цркве од кијевског режима и Вашингтона.

"Данас смо сви забринути за судбину Украјинске православне цркве, њене пастве и свештенства", рекао је Вукојевић и додао да је захваљујући специјалној операцији заштићен православни народ у Доњецкој и Лугањској републици.

Он је подсетио и на скрнављење хришћанства на отварању Олимпијских игара у Паризу када је исмевана "Тајна вечера", оценивши да је то била "демонстрација снаге секте сатаниста који желе да владају светом".

Вукојевић је указао да српски олимпијци нису трели континуирано гажење православних вредности, већ су отворено демонстрирали своју приврженост православљу.

"Џудиста Немања Мајдов, наши кошаркаши, тенисер Новак Ђоковић понашали су се са изузетним поштовањем према ривалима и судијама, прекрстили су се и тиме заштитили од бројних ђаволских појава на утакмицама", рекао је Вукојевић.

Он је навео да су српски спортисти показали спремност да се жртвују у борби за своју веру. 

image