Србија и Балкан

Берић описао тортуру у хрватском затвору: Хушкали су затворенике на мене и певали усташке песме

Српски адвокат навео је да је осуђен због, како је рекао, најлепшег стиха српске музике (који је написао Баја Мали Книнџа): "Кад сам био мали, поклоне ми слали - из Чикага моји, знаш ти добро који"
Берић описао тортуру у хрватском затвору: Хушкали су затворенике на мене и певали усташке песме© FOTO TANJUG/ FOTO HINA/ MIROSLAV LELAS

Ја сам противправно лишен слободе, тј. отет на граничном прелазу Бајаково, рекао је адвокат Немања Берић гостујући јутрос на телевизији Хепи, себе у шали назвавши "фејсбук терористом".

Берић је рекао да је за њим расписана потерница 18 дана пре него што је учинио било какав прекршај.

"Тај њихов закон прописује казну затвора само у изузетним случајевима. То је била показна вежба свим Србима који се не либе да оду на огњиште својих прадедова", казао је Берић.

Истиче да је хтео да оде у манастир Крка на Преображење јер је на тај дан пре 14 година крштен.

"Ни то ми нису дали", рекао је Берић.

Каже и да га је његов џелат ошамарио чим је потписао да није малтретиран, а његов колега (други полицајац) је певао Томпсонове песме. Додаје и да су хрватски полицајци хушкали друге затворенике како би га они малтретирали, а они су певали усташке песме.

Каже да му је судија рекла да је "баш брига" што је његов "прекршај" застарео.

"Ја сам сваки пут кад сам дошао на хрватску границу знао да то може да се деси", рекао је адвокат, указујући на чињеницу да у његовим објавама на друштвеним мрежама нема ниједне спорне или пријављене.

Објашњава да је осуђен због најлепшег стиха српске музике (који је написао Баја Мали Книнџа): "Кад сам био мали, поклоне ми слали - из Чикага моји, знаш ти добро који".

"Ја сам због тог стиха утамничен и држан као животиња у кавезу", казао је Берић.

На крају гостовања рекао је и да је много љубави добио у порукама кад је изашао из затвора.

"Наш народ је показао да може да се уједини, као и моја струка. Ако је нешто победа - то је победа", рекао је Берић.

image