Припрема за отварање моста на Ибру? На тргу поред се гради фонтана

Заменик приштинског министра за инфраструктуру Хисен Дурмиши је недавно објавио да је стање моста стабилно и функционално и да "може да се користи без икаквих ограничења оптерећења"

Радови код главног моста на Ибру трају данима, а трг испред моста украшава се фонтаном, пише "Репортери".

Заменик приштинског министра за инфраструктуру Хисен Дурмиши објавио је 13. августа извештај о физичком стању моста на Ибру, за који је рекао да је стабилан и функционалан.

Према Дурмишију, извештај јасно закључује да је конструкција моста преко реке Ибар стабилна и функционална и као таква, према његовим речима, може да се користи без икаквих ограничења оптерећења.

"Управо смо добили извештај са испитивања носивости конструкције постојећег моста преко реке Ибар. Извештај јасно закључује да је конструкција моста преко реке Ибар стабилна и функционална и као таква може да се користи за експлоатацију без икаквих ограничења оптерећења", нагласио је Дурмиши.

Додао је да се чека коначан извештај.

"Извештај који смо данас добили је прелиминарни и након тога ћемо сачекати коначан резултат да бисмо имали коначне увиде о функционалности моста на Ибру са техничког аспекта", написао је Дурмиши, преноси Кљан Косова.

Подсетимо, министар спољних послова Србије Марко Ђурић рекао је да Приштина, покушавајући да мимо дијалога и противно саветима великих сила отвори мост на Ибру, настоји да уклони један симболички и стварни бедем безбедности и одбране Срба.