Начелница Општине Дрвар: Казнити починиоце напада на српске повратнике у Мостару

Уз чињенице да смо угрожени, са економског и егзистенцијалног аспекта, бојазан за безбедност и угрожавање основних људских права ће нас опет послати у избеглиштво, навела је Рунићева

Надлежне институције треба да казне починиоце напада на српске повратнике у Мостару и да коначно покажу да су спремне да граде суживот у миру и толеранцији, изјавила је начелница Општине Дрвар Душица Рунић.

Она је нагласила да су српски повратници у Федерацији БиХ забринути за своју будућност.

"Ако се опет покаже да надлежне институције, полиција и тужилаштво толеришу дела чији је циљ вређање и угрожавање живота мањинских повратника, као што је у досадашњој пракси био случај, онда сви ми, који градимо живот на тлу Федерације, треба да будемо забринути за властиту будућност", рекла је Рунићева у изјави за Срну.

Она је то рекла коментаришући недавни напад на српску децу у Мостару.

Навела је да бројне опструкције којима су изложени Срби повратници у ФБиХ могу довести до поновог напуштања вековних огњишта.

"Уз чињенице да смо угрожени, са економског и егзистенцијалног аспекта, бојазан за безбедност и угрожавање основних људских права ће нас опет послати у избеглиштво", навела је Рунићева.

На игралишту у мостарском повратничком насељу Баћевићи, више непознатих лица прошле седмице је напало српску децу, а игралиште и читаво село облепљени су кукастим крстовима, словом "У" и "ХВО", потврдили су мештани.

Деца су нападнута у четвртак, 22. августа, а мештани тврде да се у селу чула и рафална пуцњава.