Србија и Балкан

Гујон на руском језику: Срећно дечацима који представљају Србију на фестивалу у Москви (ВИДЕО)

Директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију је нагласио да су изузетно талентовани дечаци, хармоникаши Михајло и Андрија, понос и будућност традиционалне хармонике у Србији, као и да сматра да за њих нема веће награде него да свирају у велелепном и надалеко познатом музеју Скрјабина у Москви
Гујон на руском језику: Срећно дечацима који представљају Србију на фестивалу у Москви (ВИДЕО)© Tanjug/IMAGO/(c) Rudi Gigler

Директор Канцеларије за јавну и културну дипломатију Владе Републике Србије Арно Гујон пожелео је срећу младим виртуозима класичне хармонике који представљају Србију на Међународном фестивалу младих талената у Русији. Само за њих је организован посебан концерт у чувеном московском музеју Скрјабина, навео је Гујон.

Арно Гујон је у видео-поруци на друштвеној мрежи Икс нагласио да је ово његово прво обраћање на руском језику.

Гујон је нагласио да су изузетно талентовани дечаци, хармоникаши Михајло и Андрија, понос и будућност традиционалне хармонике у Србији, као и да сматра да за њих нема веће награде него да свирају у велелепном и надалеко познатом музеју Скрјабина у Москви.

"Многи у свету сматрају, нажалост, да је култура опасна. Постоји чак и тренд отказивања културно-уметничких догађаја за нас у Србији, а сигуран сам да је тако и у Русији. Мислимо да је култура оно најлепше што постоји. Култура је оно што зближава људе и народе. Култура је оно што нас разликује од животиња, а сутра можда и од машина. Култура је заправо оно што нас чини људима. Велико хвала организаторима дечјег културног фестивала у Москви на дивној иницијативи", поручио је Гујон.

Гујон је захвалио свима који су подржали младе таленте из целог света, као и Данијели Ракић, професору музике, која је "учила и водила наше две звезде у успону од Београда до Москве".

"Драги Андрија и Михајло, ми смо поносни на вас, ви вечерас представљате Србију. Уживајте! Нека се чује звук хармонике", поручио је Гујон.

image