Србија и Балкан

Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић у посети Белорусији

На позив домаћина, Ристић ће положити венац на Споменик победе, који чува успомену на хероје страдале у Другом светском рату
Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић у посети Белорусији© Танјуг / VLADIMIR ŠPORČIĆ (STF)

Министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић боравиће данас и сутра у званичној посети Белорусији, на позив белоруског министра комуникација и информатизације Константина Константиновича Шуљгана.

Циљ посете српске делегације, коју предводи Ристић, јесте давање снажног импулса развоју сарадње две пријатељске државе у области телекомуникација и поштанског саобраћаја, саопштило је Министарство информисања и телекомуникација Србије.

Поред састанка министара Ристића и Шуљгана, планирани су састанци са руководиоцима и обиласци индустријског парка "Велики камен" и Парка високих технологија, састанак са руководиоцима "Белпоште", обилазак белоруског Државног музеја историје Великог отаджбинског рата и Народне библиотеке Белорусије.

Како је најавило Министарство информисања и телекомуникација Србије, током посете српске делегације предвиђен је и сусрет са митрополитом минским и заславским Венијамином, патријарашким егзархом Руске православне цркве у Белорусији.

Такође, на позив домаћина, Ристић ће положити венац на Споменик победе, који чува успомену на хероје страдале у Другом светском рату.

image