Србија и Балкан

Кошарац: Фарса пред Судом БиХ у политички монтираном процесу

Фарсични процес пред Судом БиХ резултат је острашћености и личних фрустрација Шмита и Марфија, оцењује заменик председавајуће Савета министара Сташа Кошарац
Кошарац: Фарса пред Судом БиХ у политички монтираном процесу© Уступљена фотографија

Данас ће бити настављена фарса пред Судом БиХ у политички монтираном процесу против председника Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића, навео је заменик председавајуће Савета министара Сташа Кошарац.

Додао је да је чак и правним лаицима јасно да је у питању намештаљка.

"У питању је класична намештаљка против легитимног и народном вољом изабраног председника Додика, који је радио свој посао у складу са Уставом, одбијајући да се повинује самовољи лажног високог представника Шмита. Исцрпљујуће бесмислено и неправедно суђење због непостојећег кривичног дела води се под диригентском палицом одлазећег америчког амбасадора Марфија и фантома из ОХР-а Шмита. Овај бизарни двојац потенцира политички прогон председника Додика, урушавајући све правне норме, дејтонски концепт и суверенитет БиХ. Њихово деловање изузетно је опасно и оставља озбиљне посљедице по унутрашње односе у БиХ", навео је Кошарац на Инстаграму.

Фарсични процес пред Судом БиХ резултат је, каже Кошарац, острашћености и личних фрустрација Шмита и Марфија.

"Марфи ускоро одлази из БиХ и остаће упамћен искључиво као велика дипломатска брука САД. Желим да верујем да ће нова америчка администрација и њен представник у БиХ водити политику уважавања ставова легитимно изабраних представника конститутивних народа", поручио је Кошарац.

image