Србија и Балкан

Пленковић поручио Милановићу: "Црни јастребови" нису купљени да служе као такси

Хрватски председник Зоран Милановић је тајној служби пријавио засад непознате особе због сумњи да су у више наврата државне тајне о његовом кретању процуреле неовлашћеним особама, првенствено о тачним временима и местима где би и он и када требало да полети и слети војним хеликоптером
Пленковић поручио Милановићу:  "Црни јастребови" нису купљени да служе као таксиGetty © Greg Mathieson

Након што је хрватски председник Зоран Милановић Војно-обавештајној служби пријавио цурење информација о његовом кретању, премијер Андреј Пленковић му је поручио да Хрватска није куповала хеликоптере "Црни јастреб" (Black hawk) да би служили као такси.

Милановић је, наиме, тајној служби пријавио засад непознате особе због сумњи да су у јулу и августу у више наврата државне тајне о његовом кретању процуреле неовлашћеним особама, првенствено о тачним временима и местима где би и он и када требало да полети и слети војним хеликоптером.

"Не знам ништа посебно о томе. Занимљиво је то, значи требало би сад кога истражити, новинаре или ове који дају новинарима информације", рекао је Пленковић новинарима након седнице Председништва ХДЗ-а, преноси Хина.

Додао је да му се чини да Милановић сада мало мења улоге.

"Оно што је ту битно је да није Хрватска набављала 'Блек hокове' да би служили као такси. То је цела суштина овога и важно је да то хрватски људи знају", рекао је Пленковић.

Навео је да улога оружаних снага није да прате ни да штите.

"За то постоји Министарство унутарњих послова и режим, на пример, какав ја имам, има и председник Републике, има и председник хрватског сабора. Не видим да ико од нас тако лаконски посеже за средствима која нису такси, а припадају Хрватској војсци", рекао је Пленковић.

image