Пријаве за други уписни рок на Универзитету у Београду почињу сутра

Полагање пријемних испита биће 2. и 3. септембра, а објављивање прелиминарних резултата биће најкасније 4. септембра

Пријава за други уписни рок у прву годину студијских програма основних академских и интегрисаних академских студија на факултетима у саставу Универзитета у Београду почиње сутра и траје до петка.

Како је раније саопштио Универзитет у Београду, на 26 факултета за други уписни рок је  преостало укупно 3.781 место, од тога, 2.085 на буџету и 1.696 самофинансирајућих,.

Полагање пријемних испита биће 2. и 3. септембра, а објављивање прелиминарне ранг листе биће најкасније 4. септембра.

Објављивање коначних ранг листа факултета мора бити најкасније 9. септембра, док је упис планиран до краја дана 12. септембра, након објављивања коначне ранг-листе Универзитета.

После завршеног уписа, а најкасније 13. септембра, факултети достављају Универзитету број уписаних студената по студијским програмима и и преостали број слободних места.

На интернет платформама већине факултета у саставу Универзитета већ је доступна информација о могућностима раније онлајн пријаве.

Факултети, према одредбама конкурса, могу да организују претпријаву, односно да будућим студентима омогуће онлајн достављање тражених података, а да у заказаном термину лично предају конкурсну документацију.

Редослед кандидата за упис у прву годину студијског програма утврђује се на основу општег успеха постигнутог у средњошколском образовању и резултата постигнутих на пријемном испиту, односно на испиту за проверу склоности и способности, уколико је предвиђен.

У првом уписном року на факултете Универзитета у Београду уписано је 11.522 студента (7.730 на буџет и 3.792 самофинансирајућих).

У школској 2024/25. планирано је да се на 105 студијских програма упише укупно 15.303 студента (9.778 на буџет и 5.525 самофинансирајућих) на основне и интегрисане академске студије и основне струковне студије.