Србија и Балкан

Још један НАТО званичник сутра на КиМ, Курти: Тема мост на Ибру

Према речима Куртија, у току је обрада преднацрта за стабилност моста док се чека коначни извештај, уз припрему за прилагођавање изгледа и амбијента
Још један НАТО званичник сутра на КиМ, Курти: Тема мост на ИбруGetty © Omer Messinger / Stringer

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти изјавио је данас да су сви недавни састанци и они које ће имати у будућности са међународним званичницима усмерени на разговоре о мосту на Ибру, а како је најавио, блиско ће сарађивати са савезницима у проценама о његовом отварању, јавља РТК.

Помињући недавну посету шефа Централне обавештајне агенције Вилијама Бернса и команданта Здружених команди савезничких снага НАТО Стјуарта Манча, Курти је рекао да је њихова "подршка непоколебљива, сарадња опсежна и снажна, а заједничка посвећеност озбиљна и продуктивна у служби мира и безбедности", у складу са владавином закона и са демократским и економским напретком.

Курти је најавио да сутра у Приштину долази помоћник генералног секретара за операције НАТО Томас Гофус, а данас данска делегација Парламентарне скупштине Савета Европе, док ће следеће недеље дочекати два министра спољних послова земаља чланица НАТО.

На свим тим састанцима биће речи и о отварању централног моста на Ибру, додао је Курти.

Према његовим речима, у току је обрада преднацрта за стабилност моста док се чека коначни извештај, уз припрему за прилагођавање изгледа и амбијента, преноси "Данас".

"Слобода кретања основно је право грађана Косова, као што је то и у Европској унији", рекао је Курти, који је додао и да је на састанцима које је одржао током недавне посете Сједињеним Америчким Државама тражио да Србија буде одговорна за терористички напад у Бањској.

image