Србија и Балкан

Посета Ристића Белорусији је снажан импулс јачању сарадње у области комуникација

Првог дана радне посете Белорусији, делегација Србије одржала је састанак са делегацијом Министарства комуникације и информатизације Белорусије, на челу са министром Константином Константиновичем Шуљганом
Посета Ристића Белорусији је снажан импулс јачању сарадње у области комуникација© Танјуг / JADRANKA ILIĆ (STF)

Током радне посете Белорусији, на састанку делегације Министарства информисања и телекомуникација Србије, коју је предводио министар Дејан Ристић, са белоруским колегама указано је на обострану спремност за оснаживање билатералне сарадње у области телекомуникација, као и могућност за заједнички наступ на трећим тржиштима.

Првог дана радне посете Белорусији, делегација Србије одржала је састанак са делегацијом Министарства комуникације и информатизације Белорусије, на челу са министром Константином Константиновичем Шуљганом.

Српска делегација састала се и са замеником министра Павелом Николајевичем Ткачем, помоћницом министра Наталијом Анатовљевом Алескевич, генералним директором "Белтелекома" Алексејем Александровичем Ивашкином, генералном директорком "Белпошта" Светланом Викторовном Јуркевич, ректором "Белоруске државне академије за комуникације" Андрејем Олеговичим Зеневичем и другима.

"Током дужег и садржајног састанка било је речи о унапређењу сарадње у области телекомуникација, размени искустава у области поштанског саобраћаја и даљем оснаживању сарадње две земље у овим секторима", саопштило је Министарство информисања Србије.

Том приликом, како је наведено, указано је на то да постоји простор и обострана спремност за даље унапређење и оснаживање сарадње две пријатељске земље, у широј области телекомуникација, као и могућност за заједнички наступ на трећим тржиштима.

Српска делегација обишла је индустријски парк "Велики камен" и упознала се са радом водећих белоруских телекомуникационих компанија.

Осим тога, на позив домаћина, Ристић је положио је венац на Споменик победе, који чува успомену на хероје страдале у Другом светском рату, саопштило је Министарство информисања и телекомуникација Србије.

image