Србија и Балкан

Шапић: Затварање Старог савског моста у новембру, не очекујем да ће рокови бити пробијени

Рок је да до краја 2026. или почетком 2027. мост буде готов, нагласио је градоначелник и уједно најавио радове на тунелу
Шапић: Затварање Старог савског моста у новембру, не очекујем да ће рокови бити пробијени© Grad Beograd

Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је данас затварање Старог савског моста, највероватније од почетка новембра. 

"Знате да је мост пројекат кинеске компаније, оно што је до нас, то су припремни радови, ми то завршавамо. Већ су кренули да припремају терен за своје машине, а информације које имамо је да се мост затвара почетком новембра, али још ћемо тачно да вам кажемо", рекао је Шапић на конференцији за новинаре и рекао да не очекује да ће рокови бити пробијени.

Рок је да до краја 2026. или почетком 2027. мост буде готов, нагласио је градоначелник.

"Почињу и радови на тунелу, кренућемо из Деспота Стефана и очекујемо да када мост буде готов, тунел буде неких 60 до 70 посто урађен", навео је Шапић.

Шапић је посетио новоотворени кружни ток код Ушћа и последње радове на зеленим површинама, коментаришући да су испунили обећање да саобраћајница буде пуштена у функцију пре почетка школске године.

"Дошли смо да испратимо завршетак, остало је још пар дана да се ураде стазе около, али то не омета саобраћај. Како смо рекли пре два месеца, да ћемо се потрудити да кружни ток код Ушћа завршимо до почетка школске године, то смо и урадили, а пресвукли смо и Бранков мост, свих шест трака, што није рађено 15 година", навео је Шапић, преноси Н1.

Додао је да ће се наставити са изградњом кружних токова на раскрсници Булевара Николе Тесле и Улице Ушће.

"Очекујемо то до краја јесени, а трећи кружни ток, на углу Милентија Поповића и Михајла Пупина оставићемо за лето, када би требало да буде фреквенција саобраћаја мања. Са та три кружна тока и једним који је урађен у Улици Владимира Поповића, остаје нам последњи код Земунског путу, али он ће бити урађен када буде завршен мост", изјавио је Шапић.

Према његовим речима, са тим новинама у Београду ће бити промењена "логика саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре".

"Нарочито на Новом Београду, са Булеваром Зорана Ђинђића, сад смо на парчету ка Студентском граду, идеја нам је да избијемо на Тошин бунар, са две траке са сваке стране", додао је.

image