Публикација Амбасаде Руске Федерације у Србији: "О терористичкој природи кијевског режима"

Кијевски режим редовно примењује терористичке методе против цивилног становништва Русије и њене цивилне инфраструктуре, наводи амбасада

Амбасада Русије у Србији објавила је публикацију "О терористичкој природи кијевског режима", која садржи информације о злочинима над грађанима Руске Федерације које је починила Украјина, односно њене оружане формације уз активну подршку западних земаља.

Међу главним темама су:

"Кијевски режим, кршећи обавезе које је Украјина преузела а које су у складу са бројним резолуцијама Савета Безбедности УН, међународним конвенцијама, декларацијама и одлукама ОЕБС-а, редовно примењује терористичке методе против цивилног становништва Русије и њене цивилне инфраструктуре. Украјинско руководство, чланови парламента и други званичници јавно позивају на наставак терора против Русије и величају починиоце терористичких напада", наводи руска амбасада у Београду.

У публикацији се износи податак руског Националног антитерористичког комитета да је од почетка 2024. спречено 110 терористичких напада у чијој припреми су учествовали грађани које су врбовали непријатељи.

"Више од 1.050 људи приведено је због припремања и извођења терористичких напада, оправдавања и промовисања тероризма, финансирања и пружања помоћи терористима", истиче Амбасада.

Публикација је доступна на линку:

https://serbia.mid.ru/upload/iblock/72e/1pntplv6194xho46ln4efzxdatc7mvv1.pdf.