Србија и Балкан

Макрон написао поруку ћирилицом на Иксу: Искрена је радост вратити се у Србију

Mакрон је поделио фотографију са Вучићем код Споменика захвалности Француској на Калемегдану, која је настала 2019. године, када је први пут посетио Србију
Макрон написао поруку ћирилицом на Иксу: Искрена је радост вратити се у Србију© Tanjug/AP/Darko Vojinovic

Председник Француске Емануел Макрон поручио је, након синоћњег састанка са председником Србије Александром Вучићем током своје посете Србији, да је искрена радост вратити се у Србију и да чува драгу успомену на своју посету Србији пре пет година.

"У свету где је све нестабилно, лепо је имати поуздане пријатеље и историјске константе. Делимо их. Искрена радост је вратити се", написао је Макрон ћирилицом на мрежи Икс.

Он је поделио фотографију са Вучићем код Споменика захвалности Француској на Калемегдану, која је настала 2019. године, када је први пут посетио Србију.

Француски председник допутовао је у четвртак увече у Београд, где је разговарао са председником Србије Александром Вучићем.

У присуству двојице председника у Палати "Србија" размењено је 12 потписаних документа о сарадњи две земље у више области, међу којима је и уговор о набавци авиона "Рафал".

Макрон данас наставља посету Србији, а заједно са председником Вучићем посетиће и Нови Сад.

image