Србија и Балкан

Хапшење због три прста: Нови случај србофобије у Хрватској (ВИДЕО)

Након објављеног снимка у хрватским медијима, полиција се дала у потеру како би привела возача из Београда
Хапшење због три прста: Нови случај србофобије у Хрватској (ВИДЕО)Getty © Beata Zawrzel/NurPhoto

Сплитско-далматинска полицијска управа саопштила је да је отац детета које је из аутомобила београдских регистарских таблица показивало три прста у Каштел Лукшићу кажњен зато што је "занемарио надзор над дететом", преноси Индекс.

"Спроведеним поступком утврђено је да је отац детета, 33-годишњи држављанин Србије, извршио прекршаје из чл. 27. Закона о прекршајима против јавног реда и мира тако што је као родитељ занемарио надзор над дететом које је због изостанка родитељског надзора извршило прекршај из члана 5. Закона о прекршајима против јавног реда и мира", навели су у полицији.

"Утврђено је да је данас око 10.30 сати на подручју Града Каштела за време вожње руку кроз прозор пружило дете које је било смештено на задњем седишту у возилу. С обзиром на чињеницу да дете према Кривичном закону Републике Хрватске (особа до навршених 14 година) није кривично одговорно, према детету се не могу покренути кривични и или прекршајни поступци, већ се поступа на основу мера за заштиту права и добробити детета због чега су обављени потребни разговори", саопштила је хрватска полиција.

Утврђено је и да је Србин угрозио безбедност у саобраћају јер се није држао средине обележене траке.

Из полиције су додали да је он прекршајно санкционисан, након чега су и он и остали путници у аутомобилу пуштени из службених просторија и напустили територију Хрватске.

Возило је снимљено јутрос на старом путу у Каштел Лукшићу, а снимак је Далматинском порталу послао читалац.

Наводи се и да се у једном тренутку возило занело на леву страну и умало ударио у возило из супротног правца, а у аутомобилу су се налазиле четири особе, двоје одраслих и двоје деце.

Ради се о "ренџ роверу" беле боје, београдских регистарских таблица.

image