Вучић на Глобалном безбедносном форуму: Прилика за представљање наших ставова

Председник Вучић је најавио да ће у Прагу, између осталог, разговарати и са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен

Председник Србије Александар Вучић поручио је вечерас да је састанак са светским лидерима и представницима најважнијих међународних организација током Форума "ГЛОБСЕЦ 2024" још један важан корак у јачању међународних веза Србије, као и прилика за представљање наших ставова и иницијатива у глобалном контексту.

"У овим изазовним временима све су нам потребније овакве платформе за дијалог, како бисмо остали фокусирани на промовисање мира, стабилности и безбедности за целу Европу", навео је Вучић на свом Инстаграм налогу.

Вучић се налази у Прашком замку на гала вечери приређеној поводом овогодишњег Форума "ГЛОБСЕЦ 2024".

Председник Републике Србије Александар Вучић стигао је данас у Праг, где ће учествовати на Глобалном безбедносном форуму "ГЛОБСЕЦ 2024", који се одржава 30. и 31. августа 2024. године.

Председник Вучић ће у суботу учествовати и на панелу "Придруживање Западног Балкана ЕУ". Током боравка у Прагу, председник Вучић имаће и одвојене сусрете са бројним званичницима.

Најавио је да ће у Прагу, између осталог, разговарати и са председницом Европске комисије Урсулом фон дер Лајен.