Србија и Балкан

Фон дер Лајенова после сусрета с Вучићем: Србија ће имати корист од споразума о одрживим сировинама

Брисел рачуна на Србију да "покаже посвећеност напретку на путу који је изабрала, путу ка ЕУ", додала је председница ЕК
Фон дер Лајенова после сусрета с Вучићем: Србија ће имати корист од споразума о одрживим сировинама© FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bs

Европска унија рачуна на Србију да покаже посвећеност напретку на изабраном путу ка Унији, саопштила је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен саопштила је, после разговора у Прагу с председником Србије Александром Вучићем.

"Имамо План раста и споразум о одрживим сировинама, ланцима вредности батерија и електричним возилима. Од тога ће директну корист имати народ Србије", навела је Фон дер Лајенова на Иксу, после сусрета с Вучићем на маргинама Форума GLOBSEC у Прагу.

Додала је да Брисел рачуна на Србију да "покаже посвећеност напретку на путу који је изабрала, путу ка ЕУ".

Вучић је пак после разговора с Фон дер Лајеновом навео да су разговарали о ситуацији у региону, европском путу Србије, реализацији пројеката предвиђених европским Планом раста за Западни Балкан, као и о укупним односима Србије и ЕУ.

"Захвалио сам председници Европске комисије на разумевању и личном ангажману када је реч о напретку Србије и целог Западног Балкана на путу приближавања ЕУ, посебно у областима убрзања социјалне и економске интеграције", поручио је Вучић на Инстаграму.

image