Србија и Балкан

Захтев бившег градоначелника Јужне Митровице карабињерима: Не провоцирајте, склоните се с моста

Припадници Кфора у блиндираним, возилима пристигли су на мост на Ибру само неколико сати од синхроне, како је потврђено, једностране акције тзв. Косовске полиције у све четири општине Север
Захтев бившег градоначелника Јужне Митровице карабињерима: Не провоцирајте, склоните се с моста© Vudi Xhymshiti/Anadolu Agency

Бивши градоначелник Јужне Митровице Агим Бахтири је на италијанске карабињере апеловао да не "провоцирају" и да се помере са моста који одваја Јужну и Северну Митровицу.

"На мосту преко Ибра, италијански карабињери треба да схвате да мир не долази из провокације, већ из разумевања. Молим италијанске карабињере да не провоцирају ситуацију. Уместо препреке, нека постану мост који спаја, помажући у стварању заједничке будућности", написао је Бахтири на Фејсбуку.

Додао је и да "грађани Јужне и Северне Митровице желе да живе у хармонији, без граница".

Припадници Кфора у блиндираним, возилима пристигли су на мост само неколико сати од синхроне, како је потврђено "Коссеву", једностране акције тзв. Косовске полиције у све четири општине Север.

Затворени су објекти у којима су функционисале преостале српске институције, пре свега општинске службе, али и Канцеларија за КиМ, Пензиони фонд, јавно комунално предузеће. Затворена је и зграда Привременог општинског органа Косовске Митровице, годину дана након што су одузете и зграде ових органа у преостале три општине на Северу.

Истовремено, јуче су затворене и просторије у којима се веровало да су општинске службе измештено функционисале претходних месеци.

У претресу укупно осам објеката, у све четири општине, затворена су четири – два у Северној Митровици, те по један у Звечану и Лепосавићу. У Зубином Потоку, како је потврдила КП у Северној Митровици, нису пронашли службе које су тражили.

Из пломбираних објеката претходно су изнесени опрема и документација, пре свега рачунари.

image