Србија и Балкан

Епископ Сергије одликовао Вулина за допринос у изградњи храма: Ово смо дужни и прецима и потомцима

Епископ бихаћко-петровачки Сергије одликовао је Вулина Орденом мученика бихаћко-петровачких за допринос у изградњи храма
Епископ Сергије одликовао Вулина за допринос у изградњи храма: Ово смо дужни и прецима и потомцима© TANJUG/ STR/bs

Сваки човек треба бар делом да врати оно што је добио од земље из које је дошао, а помоћ у изградњи Храма Светог пророка Илије у Ситници код Рибника је мој начин да захвалим Мањачи, Змијању, Ситници и целој Републици Српској, поручио је потпредседник Владе Србије Александар Вулин.

Након освештања храма у Ситници у општини Рибник, чији је кум, Вулин је истакао да је овај крај сачувао вредности које су Срби неговали, а од којих су се многи окретали и заборављали.

"Ми знамо ко смо и одакле смо, знамо зашто живимо и зашто трајемо. Радујем се што сам мали део овог великог храма. Овде ће се деца крштавати, овде ће се неко венчати, неко упокојити, али овде ћемо се увек сабирати",  рекао је Вулин и додао да је поносан што је део Владе и политике коју предводи председник Србије Александар Вучић, који, како је навео, зна вредности Републике Српске.

Додао је да смо дужни потомцима, као и прецима, да остављамо храмове.

"Дужни смо да никад не престанемо да сањамо српски свет и дамо све од себе да Срби увек буду уједињени, "поручио је Вулин.

Епископ бихаћко-петровачки Сергије истакао је да је велики добротвор који је помогао да овај храм буде завршен и кум ове светиње потпредседник Владе Србије Александар Вулин.

Епископ Сергије одликовао је Вулина Орденом мученика бихаћко-петровачких за допринос у изградњи храма.

image