Србија и Балкан

На српским институцијама у Лепосавићу и Митровици Приштина поставила "косовска" обележја

Тзв. косовска полиција упала је у петак у зграде Привремених органа Владе Србије у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица

На објектима институција Републике Србије у Косовској Митровици које су привремене приштинске институције насилно затвориле у петак, данас су постављени тројезични натписи на којима су истакнута тзв. косовска обележја.

На објекту у ком су се налазили ПИО фонд и Косовско-Митровачки округ залепљене су папирне табле на којима пише: Министарство унутрашњих послова, Министарство администрације локалне самоуправе и Министарство рада и трансфера.

И на објекту у Лепосавићу где су до петка радили Привремени орган општине Лепосавић, Институт за српску културу, Саобраћајна школа и где се налазе канцеларије многобројних српских организација, данас су привремено постављена два папира на којима је написано "Министарство за заједнице и повратак" и "Министарство пољопривреде шумарства и руралног развоја".

Те папире - табле поставиле су данас привремене приштинске институције са тројезичним натписима (на албанском, српском и енглеском језику) и са обележјима тзв. Косова, а у натпису на српском језику грешком је написано уместо речи заједнице "зазебинце".

Испред ове зграде паркирано је блиндирано возило тзв. косовске полиције.

Привремене приштинске институције су, како се може претпоставити, већ одредиле нову намену објектима које су у петак насилно затворили у све четири општине на северу Косова и Метохије.

Тзв. косовска полиција упала је у петак у зграде Привремених органа Владе Србије у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад.

Ову једнострану акцију Приштине осудили су мисија ЕУ у Приштини, као и амбасада САД и амбасадори Немачке, Велике Британије и Француске.

image