Србија и Балкан

Кнежевић: Као да Милатовићу Вучић вади камен из бубрега, а не да га пита којим језиком говори

Председник Црне Горе Јаков Милатовић би лакше поднео операцију него да изјави да говори српским језиком, оцењује председник Демократске народне партије
Кнежевић: Као да Милатовићу Вучић вади камен из бубрега, а не да га пита којим језиком говори© TANJUG/GLOBSEC/ HOLUBOVA DOROTA

За Јакова Милатовића сматрам да се изјашњава као Србин и да говори српским језиком, изјавио је председник Демократске народне партије Милан Кнежевић.

Међутим, како је додао, Милатовић је кад је постао министар рекао да се одувек изјашњава као Црногорац.

"Имали смо ми Здравка Кривокапића, он је 30. августа рекао да је 100 одсто Црногорац, 1. септембра 100 одсто Србин, а на крају свог мандата је рекао да је одушевљен бугарским моделом демократије и да би волео да буде Бугарин. Ту имамо неку кризу идентитета и стида да се изјасниш као Србин", казао је Кнежевић за "Информер".

Говорећи о стању у црногорској политици, Кнежевић је рекао да се обављају "систематски прегледи" у западним амбасадама пре него што се добије печат да можете да уђете у црногорску владу.

"Ови који су 2006. гласали за независну државу, од ње су направили приватну државу. Ми у овом тренутку имамо само туризам као неку привредну грану. Три месеца траје, а након њих почињемо да дижемо кредите", изјавио је Кнежевић.

Осврћући се на догађај који се збио у Прагу када је председник Србије Алексадар Вучић казао Милатовићу да говори српским језиком, Кнежевић каже да би Милатовић лакше поднео операцију него да изјави да говори српским језиком.

"Видите по председнику Милатовићу и по његовој фацијалној експресији, имали сте утисак да му Александар Вучић вади камен из бубрега, а не да га пита којим језиком говори. Човек је тако тешко изговорио да говори српским језиком да има се осећај да би лакше поднео неку операцију на отвореном, него да каже да говори српским језиком, тим пре што је захваљујући Србима из Црне Горе постао председник и победио Мила Ђукановића у другом кругу председничких избора", рекао је Кнежевић.

image