Украјински новинари одали признање Куртију

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти је признање добио од председника Савеза новинара Украјине Сергија Томиленка. Он им је захвалио на овом признању, додајући да је за "Косово" била обавеза да подржи "праведну ослободилачку борбу, за слободу и демократију Украјине"

Украјински новинари који живе и раде на "Косову" кроз програм Резиденцијални новинари (ЈиР) уручили су премијеру привремених приштинских институција Аљбину Куртију признање за "важан допринос заштити украјинских новинара током рата, подршку међународном програму ЈиР на Косову и јачање сарадње између медија у Украјини и на Косову", саопштио је Куртијев кабинет.

Курти је ово признање добио од председника Савеза новинара Украјине Сергија Томиленка. Он им је захвалио на овом признању, додајући да је за "Косово" била обавеза да подржи "праведну ослободилачку борбу, за слободу и демократију Украјине".

Он је додао да је на 216. седници владе пре две недеље, у складу са захтевом Европског центра за слободу медија (ЕЦПМФ), одобрен захтев да још три новинара дођу на Косово кроз програм ЈиР и да они једва чекају да стигну.

Курти је изразио захвалност за њихов континуирани труд, рад и допринос.

На састанку је учествовала и заменица премијера и министарка спољних послова и дијаспоре Доника Гервала.