Србија и Балкан

Ђурић у Бакуу: Циљ Приштине спровођење терора над Србима и њихово етничко чишћење

Ђурић је изразио уверење да ће Србија и Азербејџан наставити са међусобном подршком у међународној арени, саопштило је Министарство спољних послова Србије
Ђурић у Бакуу: Циљ Приштине спровођење терора над Србима и њихово етничко чишћење© TANJUG/ Ministarstvo spoljnih poslova

Министар спољних послова Србије Марко Ђурић састао се данас, у оквиру посете Азербејџану, са председником владе те земље Алијем Асадовим, којем је пренео да је циљ политике Приштине спровођење терора над српским народом и његово етничко чишћење са територије покрајине.

Шеф српске дипломатије је током састанка захвалио Азербејџану што принципијелно поштује територијални интегритет и суверенитет Србије и рекао да Србија пружа пуну подршку суверенитету и територијалном интегритету Републике Азербејџан.

Ђурић је изразио уверење да ће две државе наставити са међусобном подршком у међународној арени, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Ђурић је истакао да су Србија и Азербејџан две традиционално пријатељске земље, које, захваљујући јаким и непосредним везама председника Александра Вучића и Илхама Алијева, данас имају политичке односе на историјском максимуму, саопштило је Министарство спољних послова Србије.

Навео је да би одржавање првог састанка Савета за стратешко партнерство две земље до краја ове године било још једна потврда одличних односа два председника и две владе, али и добар начин за наставак билатералне сарадње на високом нивоу.

Када је реч о економској билатерали, Ђурић је изразио задовољство чињеницом да је, само у последњих пет година, обим трговинске размене са Азербејџаном увећан скоро 14 пута, што сведочи о све интензивнијој динамици привредне сарадње двеју земаља.

И овом приликом, шеф српске дипломатије захвалио је на подршци Азербејџана избору Београда за домаћина Специјализоване светске изложбе Експо 2027, наводи се у саопштењу МСП.

image