Србија и Балкан

Вулин: Лаж да Србија Француској уступа своје мигове

Србија две године одбија да уведе санкције Русији и одбија да Украјини продаје оружје, а тако ће и остати, поручио је потпредседник Владе Србије из Владивостока
Вулин: Лаж да Србија Француској уступа своје мигове© FOTO TANJUG/ STR/ bg

Лаж да Србија уступа Француској своје мигове је и подла, глупа и пуштена је да би покварила састанак са председником Русије Владимиром Путином, изјавио је потпредседник Владе Србије Александар Вулин реагујући на лажи појединих руских политичара да ће Србија уступити своје мигове Француској одакле ће завршити у Украјини.

"Непријатељи братства Русије и Србије не постоје само на Западу, има их чак и у Русији. На лажи које треба да нас посвађају с Русијом, а долазе из Европске уније и НАТО смо навикли, али када дођу из Русије изненадимо се њиховом подлошћу и глупошћу. Лаж да Србија уступа Француској своје мигове је и подла, глупа и пуштена је да би покварила састанак с председником Путином", истакао је Вулин који присуствује економском форуму у Владивостоку.

Истакао је да Србија две године одбија да уведе санкције Русији и одбија да Украјини продаје оружје, те да ће тако и остати.

"Да је председник (Србије Александар) Вучић хтео да изда вековно братство, било би довољно да уради било шта од овога и био би миљеник Запада, а није. Остали смо чврсти и доследни пријатељ и савезник Русије", рекао је потпредседник Владе Србије.

Према његовим речима, Србија има највећу флоту тенкова совјетског порекла или технологије у Европи и ниједан није завршио у Украјини.

"Срби не издају и води их последњи слободни вођа у Европи Александар Вучић. Када следећи пут будете лагали о нама, сетите се тога", поручио је потпредседник Владе Србије Александар Вулин.

Иначе, гласине су потекле од бивше заменице председника руске Думе Елене Владимировне Панине која је на Телеграму написала да споразум Француске и Србије о набавци 12 нових вишенаменских борбених авиона "рафала" садржи клаузулу о трансферу српских ловаца МиГ-29 Француској, након чега ће они бити послати у Украјину.

"Ловци ће бити предани Французима у децембру. Очигледно је да ће ти авиони потом ићи у Украјину. Наводно је Москва већ обавештена о овој тачки договора", написала је Елена Владимировна Панина.

Поводом овога огласио се и министар одбране Братислав Гашић.

image