Вучић поново у Подрињу: Шест дана са грађанима

Вучић ће током боравка разговарати са грађанима, учествовати у различитим догађајима и посетити више села, општина и градова

Председник Србије Александар Вучић боравиће од сутра до 9. септембра у Подрињу, где ће разговарати са грађанима у више места.

Посету ће почети обиласком радова на реконструкцији пута Бојић - Текериш у 11.15 часова, најављено је из Председништва Србије.

Вучић ће током боравка разговарати са грађанима, учествовати у различитим догађајима и посетити више села, општина и градова.

Он је раније најавио да ће у првој половини септембра преместити канцеларију председника Републике у Подриње, где ће примати и стране званичнике.

Вучић је рекао да ће обићи општине из више округа и део Колубарског и Златиборског округа, као и да је потребно да се о ископавању литијума отвори широка дебата.

"Све подрињске општине ћу да обиђем из више округа. Дакле, обићи ћу и део Колубарског округа, обићи ћу и део Златиборског округа, Бајину Башту, све до Костојевића, Бачеваца и Рогачице. Обићи ћу и Љубовију, наравно, обићи ћу највећи део Мачванског округа, можда без Шапца, али сва ова друга мања места. Дакле, од Коцељеве, Богатића, Владимираца, Малог Зворника до, Лознице, Крупња. Дакле, Рађевину, Јадар, све ћу да обиђем", рекао је Вучић.

Министар грађевинарства Горан Весић раније је најавио да ће брза саобраћајница Шабац-Лозница бити завршена и пуштена у саобраћај до краја године.

Навео је да је завршено око 80 одсто радова на изградњи ове саобраћајнице дуге око 55 километара.

Он је рекао да је комплетна брза саобраћајница од Руме до Лознице дуга 78,5 километара и подсетио да је њен први део од Руме до Шапца отворен 14. октобра прошле године.

"Радови су започели 19. јуна 2020. године и биће завршени крајем ове године, а изводи их Азвирт. Када је реч о деоници Слепчевић-Бадовинци, она је дуга 15,3 км, а вредност радова износи 87,2 милиона. Рок за завршетак те деонице је крај 2026. године", рекао је он.

Подсетио је да је ова саобраћајница део већег инфраструктурног пројекта Нови Сад-Рума-Шабац-Лозница.

"Када она буде завршена, од Шапца до Лознице стизаће се за око 30 минута, од Лознице до Београда путоваће се око 75 минута модерним путем, а од 2026. када завршимо и Фрушкогорски коридор од Лознице до Новог Сада стизаће се за око сат времена. То је до сада био само сан. Спајамо Срем са Западном Србијом и Подриње са Београдом", рекао је Весић.

Министар је такође истакао да након што до се краја године отвори деоница Шабац- Лозница, следи изградња продужетка тог пута до Малог Зворника, дугог око 20 километара.