Србија и Балкан

Додик: Српска стабилна упркос хибридном рату који се води против ње

Упркос отежаним околностима ништа неће нарушити стабилност Српске и редовност сервисирања обавеза, додао је председник Републике Српске
Додик: Српска стабилна упркос хибридном рату који се води против ње© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Председник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је на данашњој седници Извршног комитета и Председништва СНСД-а анализирана ситуација у Републици Српској и тој партији.

Додик је рекао да је Република Српска стабилна упркос притисцима и санкцијама, те да бележи раст прихода.

Он је нагласио да је на сцени хибридни рат против Републике Српске, али да неће нарушити њену стабилност и редовност сервисирања обавеза.

Додик је оценио да је Влада Републике Српске у актуелном мандату успела да постигне резултате далеко веће од очекиваних, имајући у виду отежане околности, истакао да се све буџетске обавезе исплаћују редовно и да се наставља са инвестирањем у инфраструктурне пројекте.

Он је навео да је Влада Српске омогућила позитивне економске ефекте, који се огледају и кроз инвестиције.

"Влада ради на инфраструктурним и осталим пројектима једнако предано и поред застоја и ограничења којих смо сведоци, те налазимо одређене алтернативе и обезбеђујемо да та средства иду даље", рекао је Додик новинарима након састанка Извршног комитета и Председништва СНСД.

Он је додао да је Влада Српске посредством иновација обезбедила уређење фискалног система.

Додик је подсетио да је у протеклом периоду обезбеђено повећање минималне плате на 900 конвертибилних марака што сматра оправданом акцијом која је омогућила повећање доприноса и стабилизацију фондова.

"Влада је наставила да стабилизује економско-социјални сектор. Влада битно утиче и на ситуацију стабилних политичких односа. Упућена је на борбу против криминала и корупције", рекао је Додик, пренела је Срна.

Закључио је да је захваљујући влади данас Република Српска једна од најбезбеднијих дестинација, а Бањалука, као њен главни град, лишен је организованих криминалних група, што је обележје скоро сваког главног града.

image