Србија и Балкан

ЕУ ћути о дешавањима у Прагу: Зашто је Вјоса одбила састанак са Лајчаком?

Како су пренели приштински медији, Лајчак је на маргинама Глобсека затражио састанак са Османи, међутим, она је, наводно, одбила да се састане са изаслаником ЕУ
ЕУ ћути о дешавањима у Прагу: Зашто је Вјоса одбила састанак са Лајчаком?© Tanjug/Jacob King/Pool Photo via AP

Зашто се председница "Косова" Вјоса Османи у Прагу, где је учествовала на Безбедносном форуму Глобсек, није састала са изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком, питање је за њихово председништво, саопштили су данас из ЕУ у писаном одговору за приштинску "Газету експрес".

"Сматрамо да ова питања треба да буду упућена кабинету председнице Османи", навели су кратко из ЕУ.

Како су пренели приштински медији, Лајчак је на маргинама Глобсека затражио састанак са Османи, међутим, она је одбила да се састане са изаслаником ЕУ.

"Због заузетости председнице током једнодневне посете Прагу, овај пут је било немогуће одржати састанак", изјавио је њен саветник за медије Беким Купина.

Лајчак се током боравка у Прагу састао са председником Србије Александром Вучићем, и истакао да је то био један од важнијих разговора о наставку дијалога, и најавио да ће ускоро посетити Приштину како би припремио следећи састанак главних преговарача у Бриселу.

image