Србија и Балкан

Бора Ђорђевић ће бити сахрањен у родном Чачку 7. септембра, једна од улица носиће његово име

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је напоменуо да ће Бора остати бесмртан за његове Чачане и Чачак, и да ће остати једна од највећих легенди које је тај град изнедрио
Бора Ђорђевић ће бити сахрањен у родном Чачку 7. септембра, једна од улица носиће његово име© Antonio Ahel/ATAImages

Градоначелик Чачка Милун Тодоровић изјавио је да ће славни српски рокер, песник, текстописац и фронтмен групе "Рибља чорба", Бора Ђорђевић, бити сахрањен у Чачку.

"У 72. години живота преминуо је Бора Ђорђевић, икона Чачка и човек који је за четири и по деценије музичког стваралаштва оставио неизбрисив траг у срцима свих генерација", рекао је Тодоровић, цитира чачански портал "Озонпрес".

Тодоровић је напоменуо да ће музичар остати бесмртан за његове Чачане и Чачак, и да се уврстио у ред највећих легенди које је тај град изнедрио.

"Драги Боро, драги пријатељу, хвала ти за сваку строфу и сваки такт уз који сам одрастао. Хвала ти за сваки савет и лепу реч, а највеће хвала за то што си ме сматрао пријатељем. Обећавам ти, у своје и у име свих Чачана, а ти си то већ знао, да никада нећеш бити заборављен", рекао је Тодоровић.

Градоначелник Чачка је истакао да ће у родном граду Боре Ђорђевића једна улица ускоро по њему добити име, "улица којом ће корачати и неке нове, будуће генерације, учећи стихове и тонове који никада неће избледети из њихових сећања".

"Твоја последња жеља да будеш сахрањен у родном граду ће бити испуњена и како си и сам говорио, вратићеш се на падине Јелице да останеш заувек у Чачку", казао је Тодоровић.

Бора Ђорђевић ће бити сахрањен у суботу 7. септембра у свом родном Чачку, по његовој жељи, пренела је Рина.

Сахрана ће се обавити на Градском гробљу, а у петак 6. септембра ће бити одржана комеморација у Дому културе.

Такође поводом његове смрти, петак ће у граду Чачку бити проглашен за Дан жалости.

image