Полиција тзв. Косова уклонила грбове Србије и општине у Косовској Митровици (ВИДЕО)

Објекат Привременог органа Косовска Митровица затворен је 30. августа

Полиција тзв. Косова наставила је са запленом опреме и инвентара затечених у згради Привременог органа општине Косовска Митровица због сумње да је "унутар овог објекта вршено фалсификовање докумената".

Истовремено, уклоњени су грб Србије и општински грб са инсталације испред овог објекта, односно прелепљени су грбом тзв. Косова.

Објекат Привременог органа Косовска Митровица затворен је у петак, 30. августа, а радници запослени у институцијама које имају канцеларије у тој згради јуче и прекјуче су тражили да им се омогући повратак на радна места.

Међутим, полиција им то није дозволила, наводећи да је истрага у току.

Јутрос испред општинског објекта није било окупљања радника, а руководиоци српских институција добили су позив од полиције ради давања изјаве.

Заменик командира полиције тзв. Косова за регион Север Ветон Ељшани рекао је за "Косово онлајн" да су у зградама у које су ушли у петак пронашли фалсификоване документе, као и да су те зграде по налогу тужиоца блокиране.

"Имамо случај фалсификовања докумената. Позиве за саслушање послали смо на адресе пет особа због фалсификовања докумената. На четири адресе су позиви уручени, а на једној нико није затечен", прецизирао је Ељшани.