Седми дан блокаде на северу КиМ: Челници српских институција позвани на саслушање

У Косовској Митровици полиција је јуче наставила акцију блокаде српских институција започету прошле недеље

На северу Косова и Метохије у току је седми дан блокаде зграда српских институција из којих је тзв. косовска полиција почела да износи документацију. Петорица званичника српских руководилаца установа које су функционисале у систему Републике Србије, а које је полиција блокирала у прошли петак, данас су позвани на саслушање.

У Косовској Митровици полиција је јуче наставила акцију започету прошле недеље приликом заузимања и стављања под блокаду више објеката институција Владе Србије на северу КиМ.

Табла са заставом жуто-плаве боје заменила је општински грб, а полиција се устремила на изношење документације из зграде Привременог општинског органа у Косовској Митровици.

Покушано је привођење петорице челника институција чије су зграде блокиране, међу њима и функционера Српске листе и бившег председника општине Северна Митровица Милана Радојевића.

Заменик директора полиције за регион север Ветон Ељшани јуче је изјавио  да полиција заплењује доказни материјал из зграде Привременог органа и није хтео да износи детаље јер је истрага у току.

Више стотина запослених претходних дана безуспешно је покушало да уђе у своје канцеларије институција Владе Србије, у којима су радили све до прошле недеље.