Србија и Балкан

Вучић: Одлука о враћању војног рока у наредних 20 дана

Кад прође ребаланс буџета 1, 5. или 10. октобра, све ће бити познато, рекао је председник Србије
Вучић: Одлука о враћању војног рока у наредних 20 дана© Министарство одбране Србије

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће данас бити одржани завршни разговори око могућег војног рока и да се одлука очекује у наредних 20 дана.

"Данас имамо завршне разговоре око могућег војног рока. Очекујте нашу одлуку у наредних 20 дана, што ће се видети већ у расправи о буџету. Кад прође ребаланс 1, 5. или 10. октобра, све ће бити познато", рекао је Вучић новинарима током обиласка радова на путу Шабац-Лозница.

Говорећи о јединици Војске Србије која се налази у Лозници и војној вежби која ће бити одржана данас, Вучић је рекао да је направљено тек пола јединице специјалне пешадије, али да ће ту бити и оклопни вод и неке друге јединице.

"Они који увек могу интервентно да делују и приме први ударац налазе се близу потенцијалних праваца агресорског напада. Видећемо како ће вежба да изгледа у Гучеву. У близини где се одржава вежба сахрањено је 4.000 аустријских и српских војника из Првог светског рата", навео је Вучић.

Он је рекао да ће данас разговарати са немачким канцеларом Олафом Шолцом о, како је рекао, темама о којима су причали и прошлог пута, као и о регионалним темама.

"То је веома важан разговор за нас. Ја сам задовољан што могу да разговарам о томе и имаћу издвојено време за тај разговор, а онда журим у Гучево", рекао је Вучић.

image