Вучић: Одлука о враћању војног рока у наредних 20 дана

Кад прође ребаланс буџета 1, 5. или 10. октобра, све ће бити познато, рекао је председник Србије

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће данас бити одржани завршни разговори око могућег војног рока и да се одлука очекује у наредних 20 дана.

"Данас имамо завршне разговоре око могућег војног рока. Очекујте нашу одлуку у наредних 20 дана, што ће се видети већ у расправи о буџету. Кад прође ребаланс 1, 5. или 10. октобра, све ће бити познато", рекао је Вучић новинарима током обиласка радова на путу Шабац-Лозница.

Говорећи о јединици Војске Србије која се налази у Лозници и војној вежби која ће бити одржана данас, Вучић је рекао да је направљено тек пола јединице специјалне пешадије, али да ће ту бити и оклопни вод и неке друге јединице.

"Они који увек могу интервентно да делују и приме први ударац налазе се близу потенцијалних праваца агресорског напада. Видећемо како ће вежба да изгледа у Гучеву. У близини где се одржава вежба сахрањено је 4.000 аустријских и српских војника из Првог светског рата", навео је Вучић.

Он је рекао да ће данас разговарати са немачким канцеларом Олафом Шолцом о, како је рекао, темама о којима су причали и прошлог пута, као и о регионалним темама.

"То је веома важан разговор за нас. Ја сам задовољан што могу да разговарам о томе и имаћу издвојено време за тај разговор, а онда журим у Гучево", рекао је Вучић.