Ректорски колегијум Универзитета у Приштини: Универзитет остаје на КиМ са својим народом

"Универзитет остаје у Косовској Митровици на добробит својих студената и свих грађана Косовске Митровице", каже проректор Владимир Боранијашевић

Поводом, како је наведено, све учесталијих гласина и дезинформација о наводном измештању Универзитета, ректорски колегијум Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Kосовској Митровици, саопштио је данас да ова образовна установа остаје са својим народом на простору Kосова.

"Обавештавамо академску и ширу јавност да Универзитет остаје са својим народом на простору Kосова и Метохије, чврсто решен да још истрајније обавља своју мисију образовања младих људи, у оквиру образовног система Републике Србије, у чему има неподељену подршку свих државних органа", саопштио је Ректорски колегијум Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Kосовској Митровици.

Како је наведено у саопштењу, на Универзитету у Приштини и факултетима у његовом саставу траје други уписни рок за пријем студената у школску 2024/2025. годину и све активности се одвијају према унапред утврђеном распореду.

"На факултетима у саставу Универзитета у Приштини одржавају се испитни рокови, одлагања термина нема, поштују се распореди испитних рокова који су унапред утврђени и доступни на интернет презентацијама факултета", наведено је у саопштењу.

Наставници, сарадници и админстративно особље факултета у саставу Универзитета и Ректората Универзитета у Приштини, додаје се у саопштењу, на својим су радним местима и посвећени су припремама за почетак нове школске године.

"Моле се студенти, родитељи, грађанство да не придају значај злонамерним дезинформацијама и да се, уколико су оне изазвале било какву недоумицу или дилему, за све информације обрате управи Универзитета или факултетима у његовом саставу", закључује се у саопштењу.

"Ово саопштење је издато са циљем да се умири академска јавност, да се умири општа јавности и студенти нашег Универзитета. Универзитет остаје у Косовској Митровици на добробит својих студената и свих грађана Косовске Митровице. У прилог томе је и чињеница да се на свим факултетима одржавају пријемни испити, други испитни рок је у току и на свим факултетима у току су припреме за почетак нове школске године", изјавио је данас у Косовској Митровици проректор овог универзитета Владимир Боранијашевић.

Универзитет у Приштини  са седиштем у Косовској Митровици, уз средње и основне школе, као и здравствене установе, једине су преостале институције на КиМ које још раде по српском систему.