Србија и Балкан

Кнежевић: Милатовић је мало Србин, мало Црногорац, час говори српски, час црногорски

Кнежевић је прокоментарисао дуел Вучића и Милатовића у Прагу, где га је спрски председник подсетио да говори српским језиком
Кнежевић: Милатовић је мало Србин, мало Црногорац, час говори српски, час црногорски© TANJUG/GLOBSEC/ HOLUBOVA DOROTA

Лакше је било Јурију Гагарину у космичком броду него председнику Црне Горе Јакову Милатовићу да каже да говори српским језиком, изјавио је лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић.

"Видели сте му и фацијалну експресију, имали сте утисак да му ваде наживо кутњак, односно да му Александар Вучић вади кутњак пошто му је он поставио питање. Али, Милатовић је годину пре тога на неком италијанском форуму саопштио да говори црногорским језиком, а с обзиром на то да је сада кампања у Подгорици и да има своју листу, не би ме зачудило да до 29. септембра саопшти да говори есперанто и да му је то матерњи језик", навео је Кнежевић.

У сусрет изборима у Подгорици 29. септембра, Кнежевић је казао да лидер Покрета УРА Дритан Абазовић, сада у коалицији са Милатовићем, те да само још није био са њим.

"После ових избора уверен сам да ће се посвађати и са Јаковом Милатовићем и онда сам му за крај политичке каријере остао још само ја. Једино није био са мном и мислим да ће са мном бити уколико дође до неке нуклеарне претње са истока и уколико се војни сукоб у Украјини заврши у корист Русије. Онда ће Дритан Абазовић вероватно добити инструкције да буде и са мном. Али тешко бих био с њим јер је имао прилику да као премијер 43. владе да Србе укључи у владу. Међутим, он је и у тој и влади Здравка Кривокапића саопштавао да Срби из Демократског фронта не могу бити део те владе, уколико не прођу одређене тестове, а то је било признање Косова, увођење санкција Русији, да се поспемо пепелом што смо гласали за заједничку државу са Србијом, што смо признали геноцид у Сребреници...Све оно што значи нови идеолошки инжењеринг стварања нових Срба, попут председника Јакова Милатовића који је мало Црногорац, мало Србин, час говори једним, час другим језиком", нагласио је Кнежевић.

image