Србија и Балкан

Европски центар за слободу штампе: Љиљана Смајловић није више члан Извршног одбора

Организација саопштила да "сарадња са пропагандном платформом коју финансира руска влада није у складу са циљевима и мисијом ЕЦМПФ-а", Смајловић им пожелела све најбоље и подсетила да њихов рад зависи од фондова ЕУ која је забранила руске медије
Европски центар за слободу штампе: Љиљана Смајловић није више члан Извршног одбора

Европски центар за слободу штампе и медија (ЕЦПМФ) саопштио је да је са новинарком Љиљаном Смајловић, која је учествовала у оснивању ове организације, договорено да се повуче са позиције члана Извршног одбора, после сазнања да тренутно ради за РТ Балкан.

"Сарадња са пропагандном платформом коју финансира руска влада није у складу са циљевима и мисијом ЕЦМПФ-а. Због тога је одмах договорено са Љиљаном Смајловић да се повуче из Извршног одбора", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је Смајловић била члан Извршног одбора организације од 2015. године.

Новинарка Љиљана Смајловић за РТ Балкан ради серијал емисија "Релативизација", у којима интервјуише познате личности.

У изјави за наш портал Смајловић је пожелела све најбоље овој организацији. 

"Желим јој све најбоље, али њен рад највише зависи од фондова ЕУ која је забранила руске медије. Велики сам противник цензуре и то је један од разлога што сам пристала да постанем сарадник РТ Балкан", поручила је Смајловић.

Подсећа да је за време НАТО бомбардовања Југославије 1999, усред Београда, радила за "Њујорк тајмс" и "Вашингтон пост", иако је била огорчени противник НАТО агресије.

"За мене се у погледу новинарства ништа није променило", изјавила је ова угледна новинарка.

image