Даке: Кина је заинтересована за даља улагања у Републику Српску и БиХ

Истакавши добре односе Кине и Републике Српске и пријатељство два народа, отправник послова те земље у Сарајеву Миао Даке је рекао да ће радити на даљем јачању веза и културној размени

Народна Република Кина је заинтересована за даља улагања у Републику Српску и БиХ, изјавио је вршилац дужности амбасадора те земље у Сарајеву Миао Даке.

Даке је у изјави за РТРС рекао да је сарадња здравствених сектора Републике Српске и Кине на највишем нивоу, о чему сведочи и нови објекат Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју који је реализовала кинеска компанија Синофарм.

Даке је нагласио да је поносан што је кинеска компанија реализовала висококвалитетан пројекат градње добојске Болнице у оквиру иницијативе "Појас и пут".

"Град Добој је коначно добио најмодернију болницу, значајну не само за град, већ и за регију и читаву Републику Српску", навео је кинески дипломата.

Истакавши добре односе Кине и Републике Српске и пријатељство два народа, Даке је рекао да ће радити на даљем јачању веза и културној размени.

Нагласио је да је Кина јака земља, о чему сведоче и бројни инфраструктурни пројекти.

"Кинеске компаније су спремне да улажу и сарађују са партнерима у БиХ. Кина је на располагању за све пројекте", поручио је Даке.