Вулин у Санкт Петербургу учествује на састанку представника за безбедност БРИКС плус

Од данас до 12. октобра, као претходица самиту БРИКС-а, одржава се састанак представника за безбедност БРИКС-а и партнерских земаља

Потпредседник Владе Републике Србије Александар Вулин, који у Санкт Петербургу учествује на састанку високих представника за безбедност БРИКС плус, а већ се састао са саветницом за националну безбедност Републике Јужне Африке Комбуџо Нчавени.

На састанку је било речи о јачању сарадње у областима од обостраног интереса, нарочито о питању борбе против транснационалног организованог криминала.

Саветница Нчавени је изразила захвалност Србији на подршци народу своје земље током апартхејда.

Потпредседник Вулин је упознао саветницу за националну безбедност Јужне Африке са изузетно напетом ситуацијом на Косову и Метохији, наставку политике етничког чишћења Срба са КиМ и ћутању међународне заједнице на све проблеме са којима се српски народ суочава у јужној српској покрајини.

Потпредседник српске владе се захвалио Републици Јужној Африци на принципијелном ставу по питању непризнавања лажне државе Косово и подршци територијалном интегритету и суверенитету наше земље, наводи се у саопштењу Вулиновог кабинета.